Buitenverblijf dieren

De dieren in onze dierotheek gebruiken we tijdens onze eigen lessen en we lenen ze uit aan scholen. De dieren hebben een educatieve functie. Ze zijn onderdeel van themalessen en dragen zo bij aan verwondering, beleving en respect bij kinderen voor alles wat leeft en dieren in het bijzonder.

In het buitenverblijf van de dierotheek zitten de dieren die liever buiten leven, met name in de zomer. De dieren binnen hebben behoefte aan een warmere leefomgeving.

Zo leven onze lachduiven in de zomer buiten zodat ze lekker veel bewegingsruimte hebben. Ook de egels leven de meeste maanden van het jaar buiten. Deze zul je niet zo vaak zien omdat het echte nachtdieren zijn.

Korenmaat-dierotheek-konijn_DSC1703

Onze Serama kippen leven bijna het hele jaar buiten. De Serama kip is het kleinste kippenras ter wereld. Je kunt ze geregeld zien scharrelen of genieten van een zonnebad. In oktober 2015 is een nestje kuikens geboren. Dat is erg laat in het seizoen. In zo’n situatie laten we de kip met de kuikens natuurlijk in de warme ruimt van de dierotheek zelf.

Korenmaat-Serama-kip_FAM5604

Korenmaat-Serama-kip_FAM5595

 

Stadsboerderij De Korenmaat is onderdeel van Natuurcentrum Arnhem