Dierotheek

Al sinds haar oprichting heeft Natuurcentrum Arnhem een eigen dierotheek. Een van onze doelen is om kinderen in contact te brengen met de levende natuur uit de eigen omgeving. De dieren die we in de dierotheek houden, gebruiken we voor onze binnenlessen en buitenschoolse activiteiten. Ze dragen zo bij aan verwondering, beleving en respect bij kinderen voor alles wat leeft en dieren in het bijzonder. De dierotheek is voor bezoekers van de stadsboerderij alleen toegankelijk tijdens speciale activiteiten.

Korenmaat-dierotheek-konijn_DSC1708
Konijn

Uitleen aan scholen

Naast het eigen gebruik, lenen we ze ook uit aan scholen en organisaties. Leerkrachten kunnen ze gebruiken om zelf les mee te geven of ze kunnen de groep een week voor een dier laten zorgen. Voor een aantal dieren is een compleet pakket aanwezig. Dit pakket is voorzien van lessuggesties, achtergrondinfo en werkbladen. Het gaat dan om de volgende dieren: wormen, kuikens, hagedis en salamander, cavia en hamster, kikker en pad en insecten. Een dier leen je in principe voor een week, van maandag tot en met vrijdag. Elk dier krijgt een eigen hok, voer en drinkbak mee, samen met achtergrondinformatie voor degene die het leent.

Korenmaat Skink

Skink

Diersoorten

De dierotheek biedt onderdak aan zoogdieren zoals konijnen, fretten en ratten maar ook vogels, insecten, reptielen, amfibieën en vissen.

Korenmaat-dierotheek-fretten-20150119_FAM1915
F
retten

 

Stadsboerderij De Korenmaat is onderdeel van Natuurcentrum Arnhem