De Hooijmaat

Bij Boerderijcafé De Hooijmaat is het goed toeven en proeven, direct grenzend aan de speelweide van Stadsboerderij De Korenmaat. Kom genieten van onze eerlijke keuken of  neem een drankje op ons terras.

Hoe leuk is het om je verjaardag te vieren op de boerderij?
Met een speurtocht, of samen met de boer aan het werk gaan, lekker spelen in de speeltuin. Of misschien vind je oud-Hollandse spelen leuker! Voor meisjes is er ook een workshop sieraden maken. En natuurlijk tot slot kun je lekker samen eten! Kortom, superveel leuke dingen om te doen op je feestje. We bekijken graag met jou (en je ouders, dat is wel handig) hoe we van jouw verjaardag een boerenfeest kunnen maken. Vergeet je laarzen niet!! Stuur maar een mailtje naar welkom@dehooijmaat.nl.

Boerderijcafé De Hooijmaat is een bijzonder horecabedrijf. Naast het werken met pure producten, werken bij ons ook pure mensen. Mensen met een verstandelijke beperking, of mensen die wat meer moeite hebben dan gewoonlijk met het vinden van een baan. Hen geven wij graag een kans om zo goed mogelijk en op een waardige manier mee te doen in de maatschappij! Dat kan zijn in de bediening, in de ontvangst van onze gasten, in de keuken of in de housekeeping. Op eigen niveau, op eigen tempo, maar wel met eigen verantwoordelijkheid en taken!

De Hooimaat is gebouwd in 2009 als Varikse hooiberg. Dit type heeft aan drie zijden aangebouwde stalruimtes. Aan de hoge zijde kunnen hooiwagens gelost worden. Sinds 2014 is De Hooimaat in gebruik als Boerderijcafé De Hooijmaat.

Korenmaat-Hooijmaat_DSC1624

Stadsboerderij De Korenmaat is onderdeel van Natuurcentrum Arnhem