21 juli 2016

14 september: oogstfeest !

Groot oogstfeest op woensdag 14 september van 13.30 tot 17.00 uur

Ook op de stadsboerderijen in Arnhem is de oogsttijd weer aangebroken. De aardappels zijn gerooid, de akker staat vol groente en het fruit kan geplukt worden. Om dit te vieren is er op woensdagmiddag 14 september een groot oogstfeest op Stadsboerderij De Korenmaat. Het wordt lekker warm weer, dus wij zorgen voor voldoende verkoeling!

Op en rond het erf van Stadsboerderij De Korenmaat zijn tijdens het oogstfeest verrassende activiteiten, rondleidingen en proeverijen voor jong en oud. Zowel op het terras als binnen in Boerderijcafé De Hooijmaat kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Naast groente en fruit van eigen bodem, worden ook diverse streekproducten aangeboden.

Van sappentrapper tot spiraalaardappel
Hoe leuk is het om je eigen gezonde smoothie te ‘fietsen’ op de Sappentrapper of spiraalpiepers te proeven die door Solar Snacks puur op zonne-energie worden gemaakt. Je kunt een broodje bakken of appels en maïs poffen boven een vuurtje of verse kruidenthee bereiden. Theater de Toverbezem verzorgt gave poppenkastvoorstellingen en op diverse plekken rond het erf en op de akker van de boerderij zijn interessante rondleidingen. Natuurlijk mag je ook onze dieren knuffelen of een ritje maken in de huifkar.

Symbolische opening nieuwe avonturenbrug door wethouder König
Wethouder Ron König verzorgt op deze feestelijke middag de symbolische opening van de nieuwe avontuurlijke loopbrug over het struinmoeras! De pijlers voor de brug staan al in het moeras, de opbouw volgt later. Het struinmoeras, een prachtige plek voor kinderen om heerlijk te ontdekken en te spelen in de natuur, wordt zo nog avontuurlijker. De aanschaf van de brug is mogelijk gemaakt door vele kleine en grote bijdragen van onze bezoekers, met name door twee voormalige huisartsen uit de wijk en door een sponsoractie van Albert Heijn in Huissen. De opening vindt plaats om 15.30 uur.

Overzicht activiteiten en praktische informatie
Klik op de afbeelding voor een plattegrond met een overzicht van alle activiteiten.

20160906 plattegrond oogstfeest activiteiten versie website
De entree voor het oogstfeest is gratis. Deelname aan activiteiten kost ½, 1 of 1 ½ euro. Betalen kan met muntjes, verkrijgbaar aan de kassa.
Verkoop aan de kraam is met euro’s. Pinnen is nergens mogelijk.

Klik hier voor een impressie van het oogstfeest in 2015.

oogstfeest-de-korenmaat-2015-dsc_7018

oogstfeest-de-korenmaat-2015-dsc_7158

Oogstfeest-De-Korenmaat-2015-DSC_7338

Oogstfeest-De-Korenmaat-2015-DSC_6986

Oogstfeest-De-Korenmaat-2015-DSC_7119

Oogstfeest-De-Korenmaat-2015-DSC_7120

Oogstfeest-De-Korenmaat-2015-DSC_7168

poppenkast toverbezem

poppenkast koe

solar snacks

 

 

 

 

Stadsboerderij De Korenmaat is onderdeel van Natuurcentrum Arnhem